Att sticka är både kul, kreativt och…beroendeframkallande! Fast på ett bra sätt! Forskare har upptäckt att människor som stickar ofta upplever ett slags meditativt lugn och det finns till och med bevis på att man känner av det berömda lyckohormonet som även frigörs då man kelar med ett djur eller äter choklad. Kan vara behövligt när man som falustudent.se har mycket att göra och stå i med.

Precis alla människor kan sticka och det spelar ingen som helst roll om man är ung eller gammal,

man eller kvinna, eller karriärperson, händig eller klumpig. Alla kan lära sig och många superkändisar som Madonna, Julia Roberts, Marilyn Monroe, George Lucas, Ryan Gosling och Russel Crowe (ja, Russel Crowe!) stickar.

En av många anledningar till att det är så tillfredställande med stickande är att man faktiskt är kreativ när man gör det. Arbetet växer fram mellan fingrarna och man kan leka med färger, garner och massor av olika modeller. För nybörjaren eller den som inte har så mycket tid kan en halsduk eller en mössa vara en bra början, och är man veteran kan stora projekt som klänningar och intrikata färötröjor bli rena rama konstverken.

Stickade saker är också alldeles utmärkta presenter och för den som tar emot dem är det alltid med extra tacksamhet då man vet att det ligger tid och kärlek i gåvan. En filt till det nyfödda barnet, en mössa till morfar, en sjal till mamma eller varför inte en liten tröja till Fido? Man kan också göra en massa saker till sig själv och det är helt upp till en själv hur man vill att projekten skall se ut.

Medan man stickar är det trevligt att lyssna på musik eller se på TV, och för många blir denna kombination ett perfekt sätt att avstressa sig själv och få lite egen tid. Det är ett nöje och när man väl kommer in i det är det en gåva för livet.